Catering
Hala Stulecia dysponuje własnym Zespołem Gastronomii i oferuje pełną obsługę cateringową, opartą na spersonalizowanym menu. Propozycje menu przygotowujemy w oparciu o indywidualne preferencje klienta.
Zapewniamy profesjonalną obsługę kelnerską, barmańską oraz techniczną eventu. Zapewniamy układ sal (krzesła, stoły bankietowe, bufetowe oraz koktajlowe), budowę oraz aranżację bufetów, barów, bielizny stołowej, zastawy porcelanowej, sztućców, szkła.
W ostatnich latach udało nam się zrealizować wiele bankietów w przedziale 500 – 3000 gości.
Restauracja Tarasowa
W kompleksie Hali Stulecia znajduje się również Restauracja Tarasowa, nawiązująca do historii Wrocławia i czerpiąca inspiracje z dawnych książek kucharskich. Za koncepcję kulinarną miejsca odpowiada Katarzyna Daniłowicz.
W restauracji poza główną, przestronną salą z widokiem na Pergolę, do dyspozycji gości jest bar oraz sala VIP. Łącznie posiadamy 80 miejsc siedzących. Sala VIP w komfortowym ułożeniu może pomieścić 24 osoby. W okresie letnim mamy do dyspozycji taras restauracyjny, który można zaaranżować także jako przestrzeń bankietową ze stolikami koktajlowymi i kanapami do strefy chilloutu.
Miejsca siedzące
Sala główna: 42 (przy stolikach)
Sala VIP: 2 x 10 lub 24
Bar: 18
Łącznie: 80 miejsc
Zobacz więcej o Restauracji Tarasowej
Szefowie kuchni
Katarzyna Daniłowicz – Executive Chef Hali Stulecia
Jest autorką kulinarnej koncepcji Restauracji Tarasowej i wraz z załogą Hali Stulecia obecnie intensywnie pracuje nad nową odsłoną całej gastronomii kompleksu. Wrocławianka i zwyciężczyni 4. edycji Top Chef, Kobieta Szef 2017 roku przewodnika Gault&Millau, laureatka licznych konkursów kulinarnych (m.in. Kulinarny Puchar Polski, Trendy Chef, Primerba Cup, Młody Kreator Sztuki Kulinarnej). Architektka i kucharka z wykształcenia i zamiłowiania. Ukończyła Wydział Architektury i Urbanistyki Politechniki Wrocławskiej oraz Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu.
Michał Wester – Szef kuchni Restauracji Tarasowej
Odpowiedzialny za kuchnię Restauracji Tarasowej i wdrażanie pomysłów executive chefa. Kompozycja i dbałość o detale są u niego zawsze na pierwszym miejscu. Z Kasią znają się i pracują razem od ponad 10 lat. Najpierw współpracowali w Mennicza Fusion, potem Michał dołączył do załogi Olszewskiego 128, autorskiego konceptu Kasi. Michał w międzyczasie pod okiem Andrea Camastry odbył staż w gwiazdkowym Senses. Sporo nauczył się też od Marcina Popielarza i Rafała Koziorzemskiego podczas pracy w gdyńskim Białym Króliku. Po powrocie w rodzinne strony prowadził restaurację Przystań Tu na wrocławskim Ołtaszynie.
Tomasz Biliczak – szef cukierni
Jest kucharzem, ale ze specjalizacją cukierniczą i co najważniejsze – sporym doświadczeniem. Dotychczas pracował m.in. w takich miejscach jak Ragu, Napa czy Mennicza Fusion. Można go też kojarzyć ze wszystkiego, co kulinarnie działo się wokół Europejskiej Stolicy Kultury 2016 – to Tomek odpowiadał m.in. za wszystkie lokalne cuda, które można było zjeść wtedy w Barbarze. Tomek to też specjalista od lokalności i pieczywa. Sporo czasu poświęca kawie, zwłaszcza takiej w lokalnym i fair trade’owym wydaniu.
Jarosław Bugajski – Szef cateringu Hali Stulecia