FESTIWAL FOOD TRUCKÓW MOOD4FOOD
lipcowa odsłona

<< Powrót do kalendarza wydarzeń

Data i godzina

15.07.2017 godz. - 16.07.2017

Miejsce

Plac pod Iglicą

Bilety

wstęp bezpłatny
To będzie już trzeci tegoroczny weekend wielkiej uczty na Placu pod Iglicą .

Za nami dwa wiosenne, pełne słońca  spotkania z propozycjami kulinarnymi  mobilnych restauracji .

Tym razem zapraszamy na letnie smaki. Wśród zgłoszonych na lipcowy zlot  po raz pierwszy spotkamy :

Tsong Kha Momo – z Warszawy, Food Truck prowadzony przez Tybetańczyków – Tsong Kha Momo. Oferują  autentyczną kuchnię tybetańską – pierożki na parze, zupy, sałatki,

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Drewnem Palone – z Wrocławia. W murowanym piecu opalanym drewnem wypiekają  pizzę. W menu także   włoska Focaccia.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Hubi Bubi – z Warszawy,  poleca swojej receptury zapiekanki,

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Karma Wraca – z Wrocławia, specjalnością są włoskie pasty z ręcznie robionego makaronu,

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Kołowóz – z Wrocławia, ich potrawy przyrządzane są na bazie autorskich receptur oraz ze składników najlepszej jakości od lokalnych dostawców. Kuszą chrupiącą panierką z sezamem i migdałami. Przyciągają zapachem  ostrych sosów na bazie papryczek jalapeno. W menu znaleźć można przede wszystkim chrupiącego kurczaka w wersji na ostro i na słodko. Oferują  także  potrawy  dla  klientów wege, na których będzie czekało   zaskakująco chrupiące  awokado.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Jack Burger – z Łodzi,  to burgery ze 100% najlepszej wołowiny ze specjalnie dedykowanym sosem BBQ Jack Daniels,

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Czyczepa – oferująca domowe placki ziemniaczane z dwoma sosami: po węgiersku oraz pieczarkowym ale   również dla lubiących placki z samym cukrem czy śmietaną Świeże surówki oraz frytki -cząstki oraz proste,              z różnymi sosami uzupełniają menu,

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

San Escobar – San EscoBar Food Truck to kuchnia w stylu kolumbijskim. Placki kukurydziane, grillowane mięsa, dania wegetariańskie i wegańskie z dodatkiem egzotycznych warzyw i aromatycznych sosów – hogao, chimichurri     i guacamole,

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Cherry Gelato  rękodzieło lodowe – z Łodzi .Ich misją jest tworzenie smakowitych, zgodnych z naturą lodów rzemieślniczych. Smacznych i naturalnych, bez użycia substancji chemicznych w bazie, bez konserwantów, z wykorzystaniem wyłącznie naturalnych składników.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Zjedz mnie – z Łodzi , serwujący  naleśniki i pankejki.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

15 lipca  Pergola po raz kolejny gościć będzie Męskie Granie co  jest zapowiedzią dobrej muzyki w pięknym miejscu.

W  kompleksie Hali Stulecia połowa lipca zapowiada się wyśmienicie !

Więcej informacji na www.halastulecia.pl/mood4food/