Stanowisko WP Hala Ludowa Sp. z o.o. w sprawie „Oficjalnego oświadczenia w sprawie FantasyEXPO 2k15” opublikowanego na profilach Facebook Agencji FantasyEXPO w dniu 30.03.2015 r.

1 kwietnia 2015

Odpowiadając na oficjalne oświadczenie Organizatora oraz aby rozwiać wątpliwości dotyczące możliwości organizacji wydarzenia FantasyEXPO2k15 w obiekcie Hali Stulecia informujemy, że WP Hala Ludowa Sp. z o.o. miała wolę sfinalizowania umowy i doprowadzenia do organizacji tego eventu. Oferta przedstawiona Organizatorowi była ofertą korzystną, uwzględniającą proces negocjacji i warunki związane ze współpracą nawiązaną już podczas ubiegłorocznego wydarzenia – CD-Action EXPO. Ostatnia wersja oferty cenowej na wynajem obiektu wraz z wzorem umowy została przesłana do Organizatora w dniu 13 marca br.. Propozycja została utrzymana na poziomie zaakceptowanym wcześniej przez obie strony, jedynie wskazano standardowe opłaty za media związane z imprezą, ale można je było skompensować z innymi usługami. Jednak oferta dodatkowych usług nigdy nie została przedstawiona przez Organizatora. W dniu 23 marca br. wpłynęła do nas wiadomość, w której Organizator poinformował, iż rezygnuje z organizacji wydarzenia. Warto zaznaczyć, że nasze ustalenia zakończyły się na etapie negocjacji, nie doszło do podpisania żadnej umowy czy też wpłaty jakiejkolwiek kwoty i to Organizator zrezygnował z dalszych pertraktacji. Ubolewamy nad zaistniałą sytuacją, ponieważ zależy nam na tym, aby obiekt Hali Stulecia stał się miejscem częstszych spotkań branży gamingowej. Niepokoi nas także fakt szerzenia oficjalnych opinii wpływających niekorzystnie na wizerunek naszego przedsiębiorstwa. Uprzejmie prosimy Organizatora o zaprzestanie takich praktyk.